IJsselvliet adviesbureau

Workshop Het zijn van zelfstandig ondernemer – Inspirerend verhaal starten ondernemerschap door Bert Gadella IJsselvliet adviesbureau.

Strategie. Teruggebracht naar zijn essentie is het de kunst om de juiste keuzes te maken en vervolgens alles in de organisatie in lijn te brengen met die keuzes. Het klinkt simpel, maar toch zien we organisaties hier zo vaak mee worstelen. Er moet dus iets fundamenteel lastig zijn aan strategie.

Bij IJsselvliet proberen we het daarom zo simpel mogelijk te houden. Een goede strategie is een samenhangend antwoord op de vraag hoe een organisatie haar doelen gaat waarmaken. Strategie en doelstellingen zijn twee verschillende dingen. Doelstellingen beschrijven wat de organisatie wil bereiken en voor welke uitdagingen zij staat. De strategie beschrijft hoe die doelstellingen bereikt gaan worden. Het belangrijkste is misschien wel; strategie is nooit af, het is een doorlopend proces. Er zijn telkens weer opnieuw keuzes te maken en er is altijd aandacht nodig om te zorgen dat de organisatie blijft handelen in lijn met de gemaakte keuzes.

De kern van wat IJsselvliet doet? Wij ondersteunen organisaties hoofdzakelijk op drie uitdagingen:

  1. Het maken van keuzes,
  2. Het inrichten van de organisatie, zodat het past bij de keuzes en
  3. Het creëren van commitment op de gemaakte keuzes.

Wij noemen deze vlakken: focus, alignment en commitment. Graag vertellen we wat we hiermee bedoelen.